ورزش اپ
ورزش اپ

همه چیز درباره ورزش های الکترونیک(eSports)؛ از پیدا کردن تیم تا شرکت در تورنمنت ها

اگر به انجام بازی های آنلاین علاقمند باشید، حتماً اطلاعاتی نیز در خصوص ورزش الکترونیک دارید. اما اگر نمی‌دانید که eSports چیست، باید بگوییم که این رشته ورزشی چند سالی است که به یکی از محبوبترین فعالیت ها در بین گیمرها تبدیل شده است. چرا که به طور مستقیم با بازی های رایانه ای و دنیای گیم در ارتباط است و شامل تورنمنت ها و مسابقاتی می‌شود که در نوع خود بی نظیر هستند. برای آشنایی بیشتر با مسابقات esports، تیم های بازی و شرکت در تورنمنت‌ های ورزش های الکترونیک، در ادامه این مطلب از ورزش اپ همراه ما باشید.

ورزش الکترونیک چیست؟

به زبان ساده باید بگوییم که در ورزش های الکترونیک، خبری از فعالیت های بدنی نیست. گیمرها که در اینجا نقش بازیکنان تیم را ایفا می‌کنند، بسته به نوع رقابت، بازی های چند نفره تیمی یا انفرادی را به سرانجام می‌رسانند و اگر برنده رقابت باشند، جایزه یا عنوانی را از آن خود می‌کنند. لازم به ذکر است که این رقابت ها، شکلی سازمان یافته دارند و ممکن است به صورت انلاین یا آفلاین، در ساختارهای متنوعی چون مبارزه ای، ماشینی، تیراندازی و غیره برگزار شوند. نکته قابل توجه در این میان، این است که ورزش های الکترونیک، علاقمندانی از سراسر جهان دارند و از آنجایی که تورنمت های آنها، مطابق اصول و قواعد مشخصی برگزار می‌شود، به عنوان یک رشته ورزشی شناخته می‌شوند.

آشنایی با برخی از مهمترین بازی ‌های ورزش الکترونیک

دنیای گیم پر از بازی های مختلفی است که تنها برخی از انها را می‌توان در دسته بندیِ بهترین بازی های رقابتیِ esports جای داد. لازم به ذکر است این بازی ها، اغلب توسط بهترین گیمرها در سراسر دنیا بازی می‌شوند و حتی شاید بتوان گفت که شهرت خود را از قهرمانانشان گرفته اند. در ادامه با برخی از مهمترین بازی ‌های ورزش الکترونیک آشنا می‌شویم:

·       بازی (Dota 2)

این بازی که ساختاری استراتژیک دارد، از جمله محبوبترین بازی ‌های MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) است. تعداد زیادِ بازیکنان یا در واقع همان جامعه گیمریِ Dota 2 به قدری گسترده است که تورمنت های آن، با جوایز ارزنده و به صورت اختصاصی برگزار می‌شود.

·       بازی (League of Legends)

بازی League of Legends  از جمله دیگر بازی های MOBA  است که عنوانِ پر طرفدارترین بازی eSports در جهان را نیز از آن خود کرده است. مسابقات این بازی، هر ساله با شرکت کنندگانی از سراسر جهان برگزار می‌شود که در قالب دو تیم پنج نفره با یکدیگر رقابت می‌کنند. ناگفته نماند که جوایز این بازی، از نوع نقدی و بسیار قابل توجه است.

·       بازی (Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO))

اگر علاقمند به کار تیمی هستید و در عین حال می‌خواهید مهارت های خود در تیراندازی را به رخ گیمرهای دیگر بکشید، حتماً باید بازی (CS:GO) را تجربه کنید. این بازی که از نوع بازی های FPS  یا همان تیراندازی اول شخص است، سرعت قابل قبول و گیمرهای مستعدی دارد که امکان شرکت در رقابت ‌های حرفه‌ ای را برای شما فراهم می‌کنند.

·       بازی (Overwatch)

اورواچ، از جمله دیگر بازی های تیر اندازی از نوع (FPS) است که امکان بازی کردن در قالب شخصیت هایی متنوع، با توانایی های منحصر به فرد را برای شما فراهم می‌کند. جالب است بدانید لیگ حرفه ای این بازی تیمی نیز، رقابت های هیجان انگیزی را برگزار می‌کند و توجه گیمرهای بسیاری را از سراسر دنیا به خود جلب کرده است.

·       بازی (Valorant)

یک بازی ترکیبی –  تاکتیکی از نوع (FPS) است که در میان بسیاری از بازیکنان دنیای eSports محبوب است. گفتنی است این بازی روی مهارت های تیراندازی و ترکیب آن با قدرت های قهرمانانه تمرکز دارد.

·       بازی (Rainbow Six Siege)

گزینه دیگری که پیش روی علاقمندان به بازی های تاکیکی وجود دارد، بازی (Rainbow Six Siege) است. این بازی از جمله دیگر بازی های تیر اندازی از نوع (FPS) است که همکاری تیم،ی لازمه اجرای آن است. ناگفته نماند که جامعه گیمرهای بازی (Rainbow Six Siege) جامعه ای پویا و فعال است و تورنمنت های معتبری را برگزار می‌کند.

·       بازی (FIFA)

به جرات می‌توان گفت که فیفا، بهترین بازی شبیه ساز فوتبال در eSports است. تورنمنت های مربوط به این بازی که در نسخه های متفاوتی به بازار ارائه شده است، هر ساله با حضور بازیکنانی حرفه ای از سراسر دنیا برگزار می‌شود.

·       بازی (Rocket League)

بی شک Rocket League  یکی از بازی های محبوب گیمرهای علاقمند به رانندگی است. این بازی که از نوع ورزشی – ماشینی است ترکیبی از فوتبال و رانندگی را به علاقمندان خود ارائه می‌کند و RLCS  یا همان (Rocket League Championship Series) یکی از بزرگترین تورنمنت های مرتبط با آن است.

راهنمای گام به گام شروع فعالیت در  esports

تا به اینجای مطلب، با بهترین بازی های رقابتیِ esports آشنا شدیم. حال نوبت به آن رسیده است تا نکاتی را برای ورود به این عرصه، با هم بررسی کنیم و با چگونگیِ شروع فعالیت در دنیای esports آشنا شویم.

  • نوع و سبک بازی مهم است!

شاید جالب باشد که بدانید، ورزش الکترونیک نیز همچون سایر رشته های ورزشی، سبک و ساختارهای مختلفی را ارائه می‌کند. از این رو بهتر است پس از انجام تحقیقات لازم در خصوص جامعه گیمرها، سطوح رقابتی و قهرمانان هر رشته، با توجه به علاقه خود، بازی مورد نظرتان را از میان بازی های مبارزه ای، ماشینی، ورزشی، تیراندازی، فوتبالی و غیره انتخاب کنید. در این میان بد نیست بازی های انلاین مختلفی را نیز تجربه کنید تا به میزان علاقه خود به آنها پی ببرید.

  • بازی مورد علاقه خود را به درستی بیاموزید

برای موفقیت بیشتر در ورزش های الکترونیک، بهتر است تمامی تکنیک ها و استراتژی های بازی مورد نظر خود را آموزش ببینید. برای این کار در قدم اول با مطالعه مقالات مختلف و تماشای ویدئوهای آموزشی، سطح اطلاعات خود را بالا ببرید. سپس به طور مداوم تمرین کنید. به این ترتیب می‌توانید نقاط ضعف خود را کم رنگتر کرده و مهارت های خود را بهبود ببخشید.

  • فرصت شرکت در رقابت های انلاین را از دست ندهید

حتی اگر به سطح لازم برای شرکت در مسابقات حرفه ای esports نرسیده اید، با شرکت در مسابقات آنلاین، مهارت های خود را محک بزنید و در این راه، تجربه کسب کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا نقاط ضعف خود را بشناسید، با قوانین و نحوه برگزاری مسابقات آشنا شوید و در فضای رقابتی قرار بگیرید.

  • به دنبال پیدا کردن تیم بازی خود باشید

قرار گرفتن در ساختار یک تیم، شانس شما را جهت تقویت مهارت های لازم برای انجام بازی های چند نفره بالا می‌برد. از این رو بد نیست تا سری به پلتفرم های ورزشی و شبکه های آنلاین بزنید و به دنبال گروه مورد نظر خود بگردید.

  • تقویت مهارت های ارتباطی، کار تیمی شما را بهبود می‌بخشد

استفاده از نرم افزارهای ارتباطی مختلف نظیر Team Speakدر حین بازی، به شما کمک می‌کند تا بهتر، با هم تیمی های خود ارتباط برقرار کنید. فراموش نکنید که ارتباط موثر و تقویت مهارت های لازم در این زمینه، در نهایت، منجر به بهبود عملکرد تیمی شما خواهد شد.

  • روند کار خود را به طور مداوم بررسی کنید

با بررسی ویدئوهای ضبط شده از بازی خود و نظرسنجی از سایر اعضای تیم در خصوص عملکرد خود، می‌توانید دید بهتری به بازیتان داشته باشید. از این رو این کار را به طور منظم انجام دهید و از هم تیمی ها یا مربی خود در این زمینه مشورت بگیرید.

  • از اخبار تورنمنت ها دور نمانید

با پیگیری اخبار eSports و تورنمنت های مربوط به آن می‌توانید در اسرع وقت از آخرین رویدادهای این رشته ورزشی مطلع شوید. همچنین عضویت در فروم های خبری به شما کمک می‌کند تا ساده تر با افراد حرفه ای فعال در این زمینه آشنا شوید و در صورت لزوم برای پیدا کردن تیم های بهتر، از آنها کمک بگیرید.

  • به سلامت جسم و روان خود توجه کنید

فراموش نکنید که نشستن مداوم پشت سیستم های گیمینگ، علاوه بر بینایی می‌تواند به ستون فقرات شما نیز آسیب بزند. به همین خاطر بهتر است هر چند دقیقه یکبار، زمان هایی را به استراحت و تجدید قوا اختصاص دهید و با این کار، عملکرد فردی خود را نیز بهبود ببخشید. در نهایت با انجام فعالیت ‌های بدنی منظم، ضمن حفظ سلامت جسم و روان خود، تمرکزتان را نیز افزایش دهید.

بررسی مهمترین نکات برای گیمرهای تازه کار

از آنجایی که برخی از گیمرها و علاقمندان به بازی های رایانه ای، این رشته را به طور حرفه ای دنبال نمی‌کنند، ممکن است آشناییِ چندانی با دنیای eSports و تورنمنت های آن نداشته باشند. به همین منظور نیز تصمیم داریم تا در ادامه مطلب، به بررسی برخی از مهمترین نکات این رشته ورزشی برای گیمرهای تازه کار بپردازیم.

  • پیش از هر چیز فراموش نکنید که موفقیت در هر رشته ورزشی، به ویژه ورزش های الکترونیک، نیازمند صبر و تمرین مداوم است. پس، از شکست های پی در پی نترسید و با تلاش، مهارت های بازی خود را تقویت کنید.
  • به یاد داشته باشید که تسط بر تکنیک ها و دنبال کردن یک استراتژی درست، می‌تواند کمک کند تا در زمان کوتاهتری به اهدافتان دست پیدا کنید. بنابراین علاوه بر بازی قهرمانان هر رشته، بازی خود را نیز تحلیل و ارزیابی کنید تا بتوانید با استفاده از این نکات، عملکردتان را بهبود ببخشید.
  • از جامعه گیمرها دور نمانید و اخبار eSports و رویدادهای مربوط به برترین بازی‌ های رقابتی را دنبال کنید. توجه داشته باشید که این کار در پیدا کردن تیم بازی و آموزش بازی ‌های ویدیویی جدید به شما کمک می‌کند.
  • تیم مورد نظر خود را از طریق وبسایت ها، شبکه های اجتماعی و پلتفرم های ورزشی پیدا کنید. به طور مثال در اولین فرصت سری به وبسایت ورزش اپ بزنید و از طریق این پلتفرم، با حرفه ای های رشته خود ارتباط برقرار نمایید. پس از آن، تنها کافی است تا درخواست خود را برای مربی یا سرپرست تیمی که به دنبال بازیکن است، ارسال کنید. در نهایت می‌توانید با شرکت در آزمون هایی که جهت سنجش مهارت های بازیکنان برگزار می‌شود، به تیم مورد علاقه‌تان بپیوندید و خود را برای تورنمنت های eSports و یا سایر رقابت ها، آماده کنید.

تورنمنت های esports چطور برگزار می‌شوند؟

تورنمنت های بسیاری در دنیای  eSports برگزار می‌شوند، اما تنها برخی از آنها، از اعتبار کافی برخوردارند و جوایز دندان‌گیری را به برندگان خود، اعطا می‌کنند. مهمترین تورنمت های ورزش های الکترونیک عبارتند از:

·       مسابقه (The International (TI))

این تورنمنت به بازی Dota 2 اختصاص دارد و جوایز آن به میلیون ها دلار می‌رسد. جالب است بدانید که سطح رقابت های این تورنمنت، بسیار بالا است و تیم های حرفه ای زیادی از سراسر دنیا، در آن شرکت می‌کنند.

·       رقابت (League of Legends World Championship (Worlds))

این تورنمنت، بزرگترین رویداد مربوط به بازی League of Legends  است که شرکت کنندگان خود را در قالب لیگ هایی از سراسر جهان جذب می‌کند. این رویداد ورزشی نیز جوایز نقدی بزرگی دارد و به دلیل اعتبارِ عناوین قهرمانی خود، شناخته شده است.

·       تورنمنت (Fortnite World Cup)

این مسابقه نیز یک تورنمنت جهانی است که اولین دوره آن در سال 2019 برگزار شد. با این حال سطح بالای رقابت ها، جوایز چند میلیون دلاری و هیجان زیاد این مسابقه، آن را به سرعت، به تورنمنت محبوب گیمرها تبدیل کرد.

·       مسابقه (PUBG Global Championship)

این مسابقه در سطح جهانی و برای گیمرهای علاقمند به بازی PUBG برگزار می‌شود. نکته قابل توجه در خصوص این تورنمنت، مرحله به مرحله بودن آن است که موجب می‌شود تنها، بهترین تیم های این عرصه، به رقابتِ نهایی آن راه پیدا کنند.

·       رقابت (Rocket League Championship Series (RLCS))

لیگ های حرفه ای مربوط به بازی Rocket League ، پس از کسب پیروزی در فصل ها و تورنمنت های مختلف، در نهایت به فصل نهایی این رقابت راه می‌یابند. این فصل، قهرمان این رشته از ورزش های الکترونیک را مشخص می‌کند که جایزه نقدی ارزنده ای را با خود به خانه می‌برد.

در پایان لازم به ذکر است که در تمامی این تورنمنت ها، بازیکنان باید در ابتدا برای شرکت در رقابت ها، ثبت نام کنند. سپس می‌توانند با رقبای خود که به طور معمول، از طریق قرعه کشی تعیین می‌شوند، به رقابت بپردازند. در نهایت، تیمی که بتواند گروه های دیگر را از گردونه رقابت حذف کند و به مراحل بعدی راه یابد، این امکان را دارد تا شانس خود را برای کسب عنوان قهرمانی امتحان کند و در صورت برنده شدن، جایزه اعطایی را از آن خود نماید.

برای شرکت در esports به چه تجهیزاتی نیاز داریم؟

پس از تمام اطلاعاتی که در خصوص ورزش های الکترونیک و تورنمنت های eSports کسب کردیم، بد نیست بدانید که شروع فعالیت در این رشته ورزشی و کسب موفقیت در آن، نیازمند تهیه برخی تجهیزات و لوازم بازی است. اما این تجهیزات و لوازم چه هستند و داشتن کدام یک از آنها ضروری تر است؟ پاسخ این سوال را در ادامه مطلب بیابید.

  • کنسول بازی یا کامپیوتر گیمینگ، از جمله مهمترین تجهیزات مورد نیاز در ورزش های الکترونیک است. در این میان توجه داشته باشید که کنسول یا کامپیوتر شما ممکن است بسته به نوع بازی، امکانات سخت افزاری مختلفی را بطلبد.
  • تجهیزات جانبی مناسب نظیر ماوس و کیبورد نیز از جمله دیگر لوازم مورد نیاز در esports هستند که می‌توانند عملکرد بازیکنان را ارتقا دهند.
  • فراموش نکنید که در بازی های تیمی برای اینکه بتوانید عملکرد کلی گروه را بالا ببرید، باید به طور پیوسته با هم تیمی های خود در ارتباط باشید. برای این منظور نیز بهتر است از یک هدفون با کیفیت استفاده نمایید.
  • از آنجایی که بسیاری از بازی های مربوط به ورزش های الکترونیک به صورت آنلاین برگزار می‌شوند، می‌توان گفت که داشتن اینترنت پر سرعت و پایدار نیز از جمله دیگر ضروریات فعالیت در این رشته ورزشی است.

سخن پایانی

شاید ورزشکارانی که علاقمند به انجام فعالیت های بدنیِ استقامتی و قدرتی هستند، علاقه ای به رشته هایی نظیر ورزش های الکترونیک نداشته باشند. با این حال نمی‌توان منکر آن شد که eSports امروزه، طرفداران بسیاری در سراسر جهان دارد که روز به روز نیز در حال گسترش هستند. از این رو علاقمندان به بازی های ویدئویی و مسابقات آنلاین می‌توانند با فعالیت در این رشته نوظهور و تقویت مهارت های خود، ضمن تجربه یک رشته هیجان انگیز، به شهرت و درآمد نیز برسند. شاید اولین قدم نیز در این راه، مراجعه به پلتفرم های ورزشی نظیر ورزش اپ باشد. چرا که ما در این پلتفرم، تمام تلاش خود را به کار گرفته ایم تا با معرفی باشگاه ها، داروخانه ها، مربیان و کسب و کارهای ورزشی، به نوبه خود، راه ارتباطی شما را با افراد حرفه ای تمامی رشته های ورزشی هموار کنیم و یاریگر شما در راه رسیدن به اهدافتان باشیم. پس همین حالا، سری به وبسایت ما بزنید و بسته به نیاز خود، از امکانات این مجموعه بهره مند شوید.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید